Cursisten vertellen….

We hebben 9 maanden iedere zaterdag bij jullie getraind met onze hond Tyson (kruising pitbull-rotweiller).
Hierdoor is Tyson gesocialiseerd en kan goed overweg met andere honden.
Door jullie opleidingen, ervaring zowel theoretisch als in praktijk merk je dat jullie een zijn met de honden.
Hierdoor kunnen jullie de hondentaal als geen ander.
Wij raden iedere honden bezitter dan ook aan om bij jullie hondentrainingen te volgen. (en ja Phil je hebt gelijk het ligt aan de mensen en niet aan de honden).
Jullie hebben geconstateerd dat Tyson goed was in behendigheidsoefeningen waardoor hij geschikt is voor het demo-team.
Wij willen jullie hartelijk bedanken als hondentrainers maar ook als persoon.
Groetjes Marcel, Vivian, Soraya en een dikke knuffel van Tyson.


Ik heb bij verschillende hondenscholen / verenigingen les gehad, ben uiteindelijk bij Honings Instituut Hondenopvoeding terechtgekomen en gebleven om de volgende redenen.

Harry en Phil hebben gedegen theoretische en praktische kennis.
Brengen dit op een duidelijke en prettige wijze over.
Naast groepsgerichte les wordt er ook individueel aandacht aan de cursisten gegeven. Iedereen krijgt ruimschoots de mogelijkheid om vragen te stellen en krijgt duidelijk antwoord. Je wordt niet met standaard oefeningen afgescheept, terwijl de basisvaardigheden vloeiend in de les verweven worden. Na elke les worden aandachtspunten / huiswerk benoemd en aan het begin van de les wordt nagegaan of er vorderingen zijn gemaakt.
Harry en Phil  stralen enthousiasme en betrokkenheid uit, durven ook kritische kanttekeningen te maken – brengen hun denkwijze duidelijk voor het voetlicht en onderbouwen ook het waarom.
Theorielessen zijn interessant. Phil geeft iedereen de kans vragen te stellen zonder dat het chaotisch wordt of geeft aan er op een later tijdstip op terug te komen, behoudt het overzicht.
Vraagt feedback, rechtstreeks en via enquête. Zowel wat betreft vorm als inhoud, zowel in theorie als praktijk.
Kortom: Harry en Phil  hebben zoals in het logo ook te zien is. HART voor de zaak.

M.v.g. Paul Keutgen.

Paul en Lobbes


Al bijna 2.5 jaar kom ik samen met Django (alias ‘de zwarte duivel’) met veel plezier naar jullie hondenschool. Mijn lieve, vrolijke, ondeugende en soms eigenwijze (zo baas, zo hond…) Mechelse herder (nu vier jaar oud) is zeker geen gemakkelijke hond. Hij is erg onzeker en zette vroeger voortdurend agressie in om mensen, honden en andere wezens uit de buurt te houden. Toen ik jullie 2.5 jaar geleden tegenkwam was ik dan ook bijna de wanhoop nabij… Na een intakegesprek volgden bijna een jaar lang privé-lessen om het gedrag van Django te kunnen begrijpen en op de juiste manier te kunnen ingrijpen. Toen waren we er klaar voor om weer deel te nemen aan de groepslessen. Eerst hebben we de gevorderden-cursus gevolgd en daarna behendigheid, dit laatste nu al meer dan een jaar. Django vindt het helemaal het einde! Inmiddels is hij vriendjes geworden met alle baasjes van de andere honden: hij geeft ze kusjes, gaat lekkers bij ze halen en knuffelt graag met ze. De andere honden van de cursus vindt hij nog een beetje eng, maar hij durft wel al heel dicht bij ze in de buurt te zijn, nu al geruime tijd zonder muilkorf! Spelen met de andere honden is de doelstelling voor de toekomst!