Cursisten vertellen….

We kregen Joep toen hij 10 maanden was. Hij luisterde absoluut niet en kende niet eens zijn naam. Jullie hebben ons op de goede weg geholpen. Joep is een heel andere hond geworden zonder dat hij zijn “eigen ik” en zijn streken verleerd heeft. Hij luistert en van een nerveuze Russel is hij een gezinslid geworden die we nooit meer willen missen. Joep en wij hebben veel van jullie en juist door jullie heel veel van elkaar geleerd.
Veel succes verder met jullie levensproject. Er zijn nog heel veel viervoetertjes (en hun baasjes) die jullie hulp nodig hebben. Keep the good work up! Heel veel liefs van Twan, Teresa en Joep

————————————————————————————–

Deze mensen doen hun werk geweldig ik ben nog nooit met zoveel plezier naar een Hondeschool gegaan. En weet dat ik met Zina veel vooruitgang boek door lessen te nemen.
Bij deze mensen die alles aan de kant zetten voor hun werk/hobby
Groetjes Ingrid Warnas en Zinae

—————————————————————————————

Wellk hondenras bij mij zou passen. Na 14 jaar met een dwergschnauzer werd het tijd voor een energierijkere hond. Een Border Collie.

Echter na een aantal maanden bleek dat ik niet genoeg wist en te weing geduld had voor mijn Lady. Ze bleef aan de lijn trekken en at alles op wat ze op straat kon vinden.

Na een zoektocht kwam ik bij Phil terecht. Vrij snel leerden ze mij om Lady op de juiste manier te corrigeren en te belonen.
Ik heb diverse trainingen mogen volgen en ben heel tevreden.

Ze hebben veel verstand van honden en ook hoe de baasjes er mee moeten omgaan.
Als je een hond hebt en je ( volgens mij heeft iedereen dat ) merkt dat je de relatie tussen jou en je hond kan verbeteren, ga dan eens kijken bij Phil.
Jullie beide kunnen veel leren.
Daarnaast is er ook een speeltuin voor hond en baasje. Heerlijk om een paar uur uitdagend met de hond te spelen. Je ontdekt telkens weer wat je hond wel kan en graag doet.

Cor Pasveer

————————————————————————————-

We hebben 9 maanden iedere zaterdag bij jullie getraind met onze hond Tyson (kruising pitbull-rotweiller).
Hierdoor is Tyson gesocialiseerd en kan goed overweg met andere honden.
Door jullie opleidingen, ervaring zowel theoretisch als in praktijk merk je dat jullie een zijn met de honden.
Hierdoor kunnen jullie de hondentaal als geen ander.
Wij raden iedere honden bezitter dan ook aan om bij jullie hondentrainingen te volgen. (en ja Phil je hebt gelijk het ligt aan de mensen en niet aan de honden).
Jullie hebben geconstateerd dat Tyson goed was in behendigheidsoefeningen waardoor hij geschikt is voor het demo-team.
Wij willen jullie hartelijk bedanken als hondentrainers maar ook als persoon.
G
roetjes Marcel, Vivian, Soraya en een dikke knuffel van Tyson.

————————————————————————————–

Sinds januari 2017 zit ik met mijn hond Rooney en mezelf, op de hondenschool,  en wat genieten we daar iedere les weer , het relaxte karakter van de lessen en het in oog houden van wat de honden en hun baasjes(vrouwtjes)kunnen super!
In m’n eentje had ik het met deze hond echt niet gered en ben daar ook heel dankbaar voor dat ik nu zo’n fijne en vooral leuke hond heb.
Ik geniet nog steeds van de lessen hoop er ook nog wel even mee door te gaan het is tenslotte ook dan een goede motivatie om thuis te blijven trainen Phil ,Zanna ,Patrick wat doen jullie het goed groetjes van Marianne en Rooney

————————————————————————————–

Ik ben cursist geweest bij de hondenschool. Als ik zie hoe mijn hond veranderd is 1000 maal positief terwijl andere mensen al lang de hond weg gedaan hebben en andere hondenscholen zeggen maak dat diertje maar af dit krijg je er niet meer uit. Gelukkig heb ik dit niet gedaan dankzij deze hondenschool heb ik nu een perfecte hond terug gekregen.

Belinda

————————————————–————————————-

Jullie hebben bij Jairo ( d’r Affenpinscher) zoveel goed werk verricht, das ongelooflijk. Hij vertoont wel nog wel eens macho gedrag…maar lang niet meer zo erg als voor jullie cursus.
Jullie houden van honden, dat is aan jullie en jullie opleiding heel goed te zien.
Heel veel succes.

Lieve groetjes van Jo en Esmeralda
en een dikke kus van Jairo

—————————————————————————————

Ik zal even jullie geheugen opfrissen, iets meer als één jaar geleden hebben we puppy cursus bij jullie gevolgd met een witte Zwitserse herder “Kayba”. misschien kunnen jullie het nog herinneren. We hebben nog steeds goede herinneringen aan de cursus die wij bij jullie gevolgd hebben. Veel gelachen en ook veel geleerd vooral omdat het onze eerste hond is. We denken nog altijd met veel plezier terug aan de cursus.
Ik heb met Kayba hier ook geprobeerd een cursus te volgen
maar vergeleken met jullie was dit geen goede cursus .
Ik merkte duidelijk verschil, de mevrouw die de cursus gaf moest alles van een briefje aflezen
en wist beduidend minder van honden dan dat ik bij jullie gewend was.

Groetjes Harold en Brigitte uit Curaçao

————————————————————————————–

Even een kort bedankje namens Jody en mij.
Vandaag hebben we met succes de beginners-cursus 1 afgerond. Ik moet eerlijk zeggen (in de woorden van Phil zelf HET WAS SUPER). We hebben tot nu toe veel geleerd, en beginnen dan ook met veel plezier aan de beginners-cursus 2 en tegelijkertijd ook aan de behendigheids-cursus.
We hebben gemerkt dat jullie echt voor de honden gaan (en ook voor de baasjes natuurlijk).
Als ik zie wat jullie ons allemaal geleerd hebben en nog steeds, mijn complimenten hoor, ga zo door.
gr. Jody en Miriam

—————————————————————————————

Hier worden baasje en hond samen opgevoed en met aandacht voor elke individuele hond of baas en niet zomaar alles op de grote hoop.. . serieus, heel erg bedankt voor de fijne tijd en de geweldige basis die onze inmiddels 8 maanden oude rottweiler nu heeft, dit vormt hem voor de rest van zijn leven !! met een dubbel gevoel nemen we nu afscheid van jullie, omdat we VZH en IPO willen gaan doen.. maar we zullen ons zeker nog gaan zien…. zeker is dat als er in de toekomst nog een 2e rottie bij komt, wij voor deze pup dezelfde solide basis wensen en ons zeker weer bij jullie gaan voegen..
met name Phil, heel erg bedankt Paul, Desiree en Keiran.

—————————————————————————————

Wij mijn baasje Tim en ik  Danger  alias ‘Papi’ of zo als Phil  mij noemde ‘Elfje’ ( al ben ik nu al een echte ‘elf’ ). We zijn toen ik een week of 8 was bij Harry en Phil de puppycursus begonnen, en omdat mij dat zo goed beviel en mijn baasje er ook veel plezier aan bevond zijn wij ook puppy 2, gevorderden en behendigheid blijven doen bij de gezellige familie Honings. Naar mate de jaren verstreken en mijn baasje aan mij een passie ondervond en daar wel meer mee zou willen doen, is hij sinds kort ook de instructeurs opleiding begonnen bij honingsinstituut. Ik ben dan wel een avondje alleen maar dat komt ons toch nu al ten goede, daarbij mag ik sinds kort ook op die dag mee omdat ik ook pakwerk mag doen en dat is voordat mijn baasje school heeft. Dus wat wil ik nog meer!!! Groetjes van mijn baasje en een dikke vette poot van mij

—————————————————————————————

Hallo ik ben het baasje van de flapdrol hier boven
Dat ik na 4,5 jaar bij Honingsinstituut voor honden de instructeursopleiding begonnen ben, geeft dat al aan hoe ik over deze manier van werken denk. Ik wil hier aan toevoegen dat ik de instructeuropleiding nooit zomaar ergens zou zijn begonnen, aangezien ze samen bijna een kennis van 100 jaar hebben zegt dat ook meer dan genoeg, ik als baasje van Danger zal hun voor mijn hele leven dankbaar zijn, hoe ze mij hebben laten inzien dat mijn hond geen agressie vertoonde maar juist de lieverd is die hij thuis ook is, dus ik sta voor de volle 100% achter de vakbekwaamheid van Honings Instituut Hondenopvoeding.
Tim en Danger

—————————————————————————————

cursisten vertellenWe zijn met onze puber Link, Franse Bulldog van nu 15 maanden, bij de hondenschool begonnen met het idee om bij de behendigheidstraining te starten, omdat hij zo speels en actief is. We zijn echter eerst gestart met gehoorzaamheidstraining, omdat ook dit nog enige aandacht kon gebruiken tijdens deze puberende leeftijd. Dit bleek achteraf een heel belangrijke en goede keuze te zijn. In een privéles heeft Phil onze bull Link en ons de belangrijkste voorwaarden bijgebracht, zodat we een goed begin hadden voor de verdere training. Zonder deze privéles zou de verdere training een stuk moeilijker zijn geweest, zo denken we zelf!! Bij de start van de groepslessen wist hij duidelijk wat van hem verwacht werd en hoe hij zich behoort te gedragen. Dit hebben we vervolgens ook kunnen omzetten naar andere situaties.
We zijn zelf enorm trots op Link en wat hij al bereikt heeft.
We zijn Phil heel dankbaar voor de training, het beantwoorden van onze vragen en het meedenken over oplossingen als we een (gedrags)probleem willen bespreken. Het is duidelijk dat zij veel kennis van zaken hebben en een grote liefde voor honden en het trainen van honden (en hun baasjes niet te vergeten!)Phil, bedankt en we gaan met veel plezier door met de gevorderden training en behendigheid!
Groetjes,
Geraldine, Coen en Link

—————————————————————————————

was weer een leuke les joh! ik vind jullie super!
en er is gelukkig nog zoveel te doen bij jullie, dat ik nog lekker bij jullie kan blijven plakken!
danique is toch ook zo gek op harry!
en wij gaan een leuke positieve tijd tegemoet samen.

vriendelijke groet, Rutger en Gertie en een stevige lik van Danique

————————————————————————————–

Na een hele tijd te hebben gezocht ben ik bij jullie terecht gekomen met Sem mijn zwarte mechelse herder. Een heel nerveuze angstige en daardoor een “agressieve” hond.
Nooit kon ik met hem gaan wandelen zonder muilkorf, binnenshuis sloeg hij ook steeds aan en gehoorzaamde hij niet zoals het moest.
Na de 1e cursus die ik bij jullie gevolgd heb is sem al een hele andere hond geworden.
Eindelijk kunnen we ook met andere honden samen wandelen en gehoorzaamd hij ook een stuk beter.
Natuurlijk zijn we nog niet helemaal waar we zijn moeten dus voorlopig zien jullie ons elke zaterdag terug.

————————————————————————————-

Hoi,

Wij zijn komen al heel wat jaren naar de hondenschool. Wij gaan nog altijd met veel plezier elke week naar de hondenschool toe. De eigenaren van de hondenschool hebben ons altijd op een hondvriendelijke manier geholpen met alle problemen die we met onze hond hadden. Het zijn hele lieve mensen, die alles voor de honden over hebben

Groetjes Ramona & Marcel

—————————————————————————————

Zoals de meeste van jullie weten gaan wij met Scooby al ongeveer 2 jaar naar een hondenschool, Honings hondenopvoeding. Een school waar wij en nog heel veel andere hondenliefhebbers alleen maar goeds over kunnen vertellen, een bedrijf met ervaren trainers over alles wat bij hondenopvoeding komt kijken. Ik kan een ieder aanraden om met zijn hond bij Honings hondenopvoeding te gaan, voor zowel gehoorzaamheidslessen, behendigheid en nogveel meer leuke en leerzame lessen.

Als één school aandacht heeft voor het wel en wee van honden en niet te vergeten de baasjes dan is het wel Honings, iedereen krijgt persoonlijke aandacht omdat geen ene hond hetzelfde is als de andere, dit geldt ook voor de baasjes. Honings heeft heel veel ervaring met honden en hebben na hard werken en veel inspanning een zeer goede hondenschool ontwikkeld.

Groeten,
Guido, Tessa en Scooby

—————————————————————————————

Ik zelf train al jaren bij genoemde hondenschool en ben zeer tevreden over de manier waarop zij honden opvoeden of liever gezegd de baasjes. Hun manier van werken is gericht op het goede kontakt tussen hond en baas.
Josine

————————————————————————————–

Ik ben al jarenlang een zeer tevreden klant van genoemde hondenschool.

Andre

————————————————————————————-

Wij verwachten in augustus onze engelse stafford en deze gaan we samen met honings hondeninstituut opvoeden. Dit is de derde hond die wij met veel plezier en VERTROUWEN in samenwerking met Harry en Phil  opvoeden!

Wendy

—————————————————————————————

Zelf ben ik met 2 honden op de hondenschool,heb inmiddels zeer sociale honden, en ga er ook nog steeds met veel plezier heen.
Ik weet ook dat de mensen van de hondenschool alles doen wat voor de hond en mens het beste is.

Cora

————————————————————————————-

Hallo,

We willen jullie nogmaals bedanken voor alle hulp met Dangio en Trixy.

Groetjes Robert en Claudia
High Five van Trixy en Dangio

—————————————————————————————

Hallo Harrie en Phil,

Het is alweer enige tijd geleden dat ik bij jullie ben geweest. Ik was toen nog  cursist met mijn Franse Bulldog Diesel.

Ik kan alleen maar zeggen dat ik nergens zo’n ervaring heb opgedaan en ook nooit ergens anders zoveel waar voor mijn geld heb gekregen als bij jullie cursussen!

Mijn eigenwijze Franse Bulldog was al na enige lessen een goed luisterende super lieve, speelse hond geworden! Ik heb hartstikke veel lol gehad en heel veel van jullie geleerd…..ja niet alleen Diesel
Ik zal snel eens bij jullie langs komen om wat bij te kletsen!
Ga vooral door met jullie geweldige werk. Harrie en Phil jullie zijn geweldige mensen met een grote passie en een geweldige aanpak in het (her)opvoeden van honden!

KEEP UP TO GOOD WORK!

—————————————————————————————

Wij hebben een Labradorpup aangeschaft met de mededeling van de fokker om niet meteen te starten met een puppycursus omdat vaak honden vooraf aan de training mogen spelen in bijvoorbeeld een manage waardoor het risico op letsel bij een jonge pup reëel kan zijn. Dus gewacht tot onze pup 14 weken oud was en gaan oriënteren naar puppycursussen. Zodoende ook terecht gekomen bij Honings Instituut Hondenopvoeding. De observatie van een puppyles, de hartelijke en vrijblijvende ontvangst en de visie op hondentrainingen hebben ons doen besluiten om bij hun te starten met de puppycursus. Ruim anderhalf jaar verder, nog steeds behendigheidstrainingen met onze oudste hond Luca volgend en inmiddels met onze jongste hond Reno gevorderdentrainingen volgend, hebben we geen enkel moment spijt gehad van onze toenmalige keuze. In tegendeel, de ervaring met Honings Instituut Hondenopvoeding, heeft onze kennis en kunde over de opvoeding van onze honden en honden in het algemeen, behoorlijk laten toenemen. Nog steeds is het voor onze honden en onszelf een wekelijks uitkijken naar trainingen onder leiding van  Harry en Phil Honings.

De kleine lesgroepen waarbij aandacht is voor ieders persoonlijke ervaringen, de mogelijkheid om met het hele gezin (dus ook de kinderen) actief deel te nemen aan de lessen, het consequent hanteren van het uitgangspunt hondengedrag te begrijpen en te beïnvloeden via spel, zijn bepalend voor onze mening over deze hondenschool. Dit heeft ertoe geleid dat we met onze jongste hond Reno zo vroeg mogelijk zijn gestart met een puppytraining en tevens onze fokker hebben kunnen overtuigen om gezien de werkwijze van deze hondenschool, zijn argwaan te begraven.

Gelet op het bovenstaande en mede door de verhuizing naar de huidige traininglocatie aan de Bart van Slobbestraat 10 te Eygelshoven (en het uitbouwen van deze plek tot een adequaat oefenterrein), zal ons er niet van weerhouden om een ieder die serieus zijn hond wil opvoeden tot een aangenaam gezelschapsdier, deze hondenschool van harte aan te bevelen.

Laura, Inge, Anita en Ad van Outvorst

—————————————————————————————

Jullie herinneren je mij waarschijnlijk nog wel van Noah, de Boerenfox uit het asiel (de “Belsj”) die door het vorige baasje was mishandeld.

Jullie trainingen van het baasje (niet de hond!) hebben ervoor gezorgd dat ik Noah beter ben gaan begrijpen en daardoor ook na de cursus verder kon opvoeden en begeleiden. De agressieve, eigenwijze, rebelse, puberale Noah is inmiddels een lieve, trouwe kameraad van ons geworden. Natuurlijk is hij nog wel eens een beetje opstandig, maar welke puber is dat niet?
Ik kan Noah gerust los laten lopen. Op het commando “kort” blijft hij keurig aan mijn zijde lopen. Als hij “vrij” is, rent hij vrolijk rond, maar blijft altijd op de stoep of op het gras en zal (bijna) nooit zelf de straat op lopen, maar wacht keurig aan de stoeprand tot ik bij hem ben. Naar een enkele hond reageert hij nog wel eens agressief, maar dat komt meer door het gedrag van die andere hond dan door Noah. Ook als hij losloopt (ik moet hem wel constant in de gaten blijven houden om ongewenst gedrag te voorkomen, bijvoorbeeld met het commando “nee”) kan hij andere honden heel goed negeren, zelfs als deze agressief reageren. Hij komt dan bij mij, zodat ik hem kan beschermen en hij niet zelf agressie hoeft te tonen om de andere hond af te weren. Pas als het gedrag van de andere hond niet door mij gecorrigeerd kan worden en ik hem “vrij” geef zal hij zichzelf verdedigen.

Kortom, dankzij jullie geweldige cursus heb ik geleerd hoe ik met mijn hond moet omgaan om hem ongewenst gedrag af te leren, en belangrijker nog, gewenst gedrag te stimuleren.

Als ik in de gelegenheid ben kom ik eens met Noah bij jullie langs om te laten kijken hoe goed het met hem gaat.

Hartelijke groeten, en veel succes gewenst,

Dick Wieringa (en de rest van de familie)

————————————————————————————–

Ik heb bij verschillende hondenscholen / verenigingen les gehad, ben uiteindelijk bij Honings Instituut Hondenopvoeding terechtgekomen en gebleven om de volgende redenen.

Harry en Phil hebben gedegen theoretische en praktische kennis.
Brengen dit op een duidelijke en prettige wijze over.
Naast groepsgerichte les wordt er ook individueel aandacht aan
de cursisten gegeven. Iedereen krijgt ruimschoots de mogelijkheid om vragen te stellen en krijgt duidelijk antwoord. Je wordt niet met standaard oefeningen afgescheept, terwijl de basisvaardigheden vloeiend in de les verweven worden. Na elke les worden aandachtspunten / huiswerk benoemd en aan het begin van de les wordt nagegaan of er vorderingen zijn gemaakt.
Harry en Phil  stralen enthousiasme en betrokkenheid uit, durven ook kritische kanttekeningen te maken – brengen hun denkwijze duidelijk voor het voetlicht en onderbouwen ook het waarom.
Theorielessen zijn interessant. Phil geeft iedereen de kans vragen te stellen zonder dat het chaotisch wordt of geeft aan er op een later tijdstip op terug te komen, behoudt het overzicht.
Vraagt feedback, rechtstreeks en via enquête. Zowel wat betreft vorm als inhoud, zowel in theorie als praktijk.
Kortom: Harry en Phil  hebben zoals in het logo ook te zien is. HART voor de zaak.

M.v.g. Paul Keutgen.

Paul en Lobbes

————————————————————————————–

Al bijna 2.5 jaar kom ik samen met Django (alias ‘de zwarte duivel’) met veel plezier naar jullie hondenschool. Mijn lieve, vrolijke, ondeugende en soms eigenwijze (zo baas, zo hond…) Mechelse herder (nu vier jaar oud) is zeker geen gemakkelijke hond. Hij is erg onzeker en zette vroeger voortdurend agressie in om mensen, honden en andere wezens uit de buurt tehouden. Toen ik jullie 2.5 jaar geleden tegenkwam was ik dan ook bijna de wanhoop nabij… Na een intakegesprek volgden bijna een jaar lang privé-lessen om het gedrag van Django te kunnen begrijpen en op de juiste manier te kunnen ingrijpen. Toen waren we er klaar voor om weer deel te nemen aan de groepslessen. Eerst hebben we de gevorderden-cursus gevolgd en daarna behendigheid, dit laatste nu al meer dan een jaar. Django vindt het helemaal het einde! Inmiddels is hij vriendjes geworden met alle baasjes van de andere honden: hij geeft ze kusjes, gaat lekkers bij ze halen en knuffelt graag met ze. De andere honden van de cursus vindt hij nog een beetje eng, maar hij durft wel al heel dicht bij ze in de buurt te zijn, nu al geruime tijd zonder muilkorf! Spelen met de andere honden is de doelstelling voor de toekomst!

————————————————————————————–

Hallo,

Dankzij jullie geweldige hulp gaat het steeds beter met mij en Mila. Het is fijn dat er oprechte persoonlijke aandacht is hierdoor worden er echt problemen opgelost. Er wordt vanuit het hart gewerkt.
Wij gaan altijd met veel plezier naar de lessen en zijn jullie erg dankbaar.

Groetjes,

Lieke, familie en Mila.

—————————————————————————————

Hallo allemaal,

Ik ben Cooper, een zeer gevaarlijke amerikaanse stafford (vooral voor koekjes want daar doe ik alles voor). Ik ben bijna klaar met puppy 1 en wil jullie allemaal bedanken voor de leuke tijd die ik bij jullie heb!
Nog steeds kom ik met veel plezier naar jullie toe samen met mijn baasjes.
Op cursus kan ik wel eens dwars doen, maar daar ben ik natuurlijk een puppy voor  Maar thuis gaat het super. Ik luister steeds beter wat mijn baasjes erg prettig vinden, en ook leer ik steeds meer bij. Ik ga dan ook mijn baasjes vragen of ik ook naar puppy 2 mag komen.

—————————————————————————————